Sobre la xarxa

Veure en English,Castellano, Française,

Xarxa Internacional de Cultivadors d’Espirulina per la Sobirania Alimentària.

L’objectiu principal és: Promocionar el cultiu autònom a petita escala d’espirulina per la sobirania alimentària. Aquest objectiu és desglosa en quatre parts:

  • Ser conscients del paper que pot tenir l’espirulina com a ésser de la natura en la nostra alimentació diària. Tan en les seues propietats extraordinàries com en la no necessitat d’ús.
  • Aprendre i experimentar amb el cultiu d’espirulina.
  • Promocionar, difondre i transmetre el cultiu autònom a petita escala d’espirulina.
  • Establir una xarxa de petits productors d’espirulina per tal de facilitar experiències, resoldre dubtes i mantenir el contacte.

Declaració de principis espirulinàires.

La Xarxa Internacional de Cultivadors d’Espirulina per la Sobirania Alimentària neix amb l’objectiu de divulgar l’espirulina cultivada a petita escala i de forma artesana per tal de poder disposar d’una alimentació sana, saludable, autosuficient i de forma respectuosa amb l’entorn.

Reivindiquem que l’alimentació és un dret propi de les persones, i no es poden considerar els aliments com a béns de mercat.

L’espirulina ha contribuït, i contribueix, juntament amb altres microorganismes, en fer possible la vida amb aquest planeta gràcies a l’enorme captació de CO2 que ella transforma amb oxigen. Gràcies a les seues propietats nutricionals també ha contribuït, i contribueix, en facilitar una dieta sana i equilibrada, sent conscients que l’espirulina és prescindible per a tal.

Considerem que l’espirulina forma part dels béns comuns de la humanitat, com l’aire, la terra, l’aigua, etc., que no poden entrar dins la política del comerç. Es per això que l’espirulina ha de ser distribuïda de forma gratuïta a tothom que així ho desitgi per tal de poder-la cultivar.

S’ha de matitzar que els espirulinàires no donem suport al consum indiscriminat d’espirulina. Sino que recolzem el consum i cultiu d’espirulina com una eina per caminar cap a la sobirania alimentària individual i col·lectiva.

Les activitats, materials, informació i documentació provinents dels espirulinàires sempre seran entregats de forma gratuïta a tothom que així n’expressi el seu desig i es consideri oportú.

Creiem també que els intercanvis han de ser bidireccionals per tal de ser efectius. Des de la Xarxa sempre es dóna sense esperar res a canvi, proposant que sigui l’altra part qui escolleixi la reciprocitat d’aquest intercanvi.

Les espirulinàires,    Gener 2011**

ACTIVITATS: Per totes les associacions (o persones individuals) que estiguin interessades en el cultiu les propostes que fem aquesta temporada son:

  • Xerrada: Què és l’espirulina i com cultivar-la? Presentació dels aspectes nutricionals i breu introducció als mètodes de cultiu. Duració entre 45min i 1:30h
  • Taller: Cultivar l’espirulina a casa. Resum dels factors que afecten al creixement. Quines formes hi ha de reproduir el medi, com alimentar-la, com augmentar la productivitat i casos concrets de cultiu. Duració entre 1h i 2h
  • Barreja de les anteriors: L’espirulina. Coneixer-la, cultivar-la, menjar-la. Presentació general (45min) Factors de creixement i llocs on cultivar-la (45min) Com arrencar un cultiu en funció de les necessitats del assitents (balcó, terrassa, hort, etc)
  • Teatre Spiru-show: Obra de teatre participativa amb clau humorística on es repasa la vida de l’espirulina i l’espirulinaire. (35min) És necessari que el públic tingui uns coneixements mínim.
  • L’espirulina mòbil: presentació del cultiu en una furgoneta autosuficient. En breu més informació.

A banda continuem oferint el kit de cultiu a tothom qui ho vulgui per començar a cultivar a les xerrades. (inòcul + bomba d’aire + tub silicona + termòmetre + temporitzador + aliment)  Com sempre des de la prespectiva de l’economia del donar. (hem habilitat un espai on poder rebre donacions monetàries clic aquí)

A tothom qui ho desitgi li podem fer arribar el inòcul per començar a cultivar (no s’envia la resta de material ja que és fàcilment adquirible a qualsevol botiga d’aquaris i augmenta el cost de transport). Enguany seguim treballant en les varietats Lonar i Paracas. Contacta per veure com ho podem fer.

Si vols més informació sobre la Xarxa Espirulina contacta a través del correu:

xarxaespirulina @ moviments.net

 

**Actualitzat per la temporada 2013

10 responses to this post.

  1. (Message pour Joan)
    Bonjour Joan,

    Bien reçu votre demande de traduction de mon Manuel en catalan. Pas de problème, vous pouvez le faire traduire, mais j’attire votre attention sur les points suivants :
    le Manuel existe sur Internet en plusieurs versions. La seule que je maintiens à jour est celle qui est sur le site http://petites-nouvelles.pageperso-orange.fr/
    Il existe (sur ce même site) une traduction du manuel en castellano, en version résumée mais suffisante pour bien des usages.
    Si vous faites la traduction, je veux la recevoir et l’inclure dans mon site ci-dessus (en notant l’origine de la traduction).
    Savez-vous qu’il existe en france une Fédération des Spiruliniers de France qui a à peu près les mêmes objectifs que vous ? Son président est producteur de spiruline en Catalogne française et je pense que vous seriez intéressés à le rencontrer ?

    J.P. Jourdan

    Respon

  2. Posted by RAQUEL on 17 Desembre 2012 at 7:28 pm

    Bona tarda, voldria saber quan torneu a fer un d´aquestos cursos, per a saber com cultivar-la a casa??

    Respon

  3. Posted by RAQUEL on 25 febrer 2013 at 7:12 pm

    Buenas Tardes!
    cuando volvéis a quedar? tengo muchas ganas de aprender a cuidarla y cultivarla en casa…
    De conseguir la cepa y poder alimentarme de ella y poder dársela a mis familiares y amigos, un saludo

    Respon

  4. Posted by Laia on 23 Juliol 2013 at 11:13 pm

    Hola! Estic molt interessada en obtenir el kit per iniciar el meu propi cultiu d’espirulina! Com ho hauria de fer? Moltíssimes gràcies!

    Respon

  5. Posted by Maite Martinez on 24 Juliol 2013 at 3:20 pm

    Hola me gustaria contactar con vosotros para que me informeis sobre el cultivo de la espirulina en exterior, vivo en Menorca, y quiero saber si la isla reune las oncidiones metereológicas necesarias para el cultivo. Gracias saludos

    Respon

  6. Posted by jose morales on 3 Agost 2013 at 11:45 am

    Hola.Estoymuyinteresado en obtenerla cepa deespirulina para hacer mi propio cultivo,
    ya que me preocupa mucho la buena alimentacion y natural,yo tambien cultivo plantas comestibles y es fabuloso porque se nota. Explicarme donde puedo hacer la donacion y todo lo relacionado de coste de kit etc tengo mas amigos interesados. saludos

    Respon

  7. Hola,

    Primer de tot agrair l’esforç per facilitar lacces al mon de lespirulina i els seus beneficis a través daquesta web.

    En fico en contacte per preguntar si teniu algun curs o jornada en actiu per lany 2021 o 2022.

    Moltes gràcies

    Respon

Deixa un comentari